Taula de Convivència del Poble-sec

El Centre Cívic de El Sortidor del Poble-sec ha acollit l’acte inaugural del cicle Converses sobre cultures al Poble-sec, una iniciativa de la Taula de Convivència en la qual també hi participa l’Església Evangèlica del Paral·lel. La primera trobada va servir per exposar les propostes en favor de la convivència que presenten les diferents entitats de caràcter religiós i de consciència. En aquesta trobada estava representada l’Església Catòlica amb Jordi Yglesias, Albert Riba, de l’Associació d’Ateus de Catalunya; Mahmood Akhtar, de la mesquita Fezane Madina i Gabriel Penalva, ancià de l’Església Evangèlica del Paral·lel.

Penalva va aprofitar la seva intervenció per remarcar la realitat diversa a la qual s’enfronta actualment al barri –va aportar la dada d’un 20 per cent de població nouvinguda–, i va explicar que l’aposta de la comunitat protestant del Paral·lel és seguir el model bíblic, és a dir, tractar l’immigrant com un més de la comunitat (Èxode 22:21) i servir i protegir les persones més dèbils de la societat (Jaume 1:27), uns aspectes en els quals es pot treballar conjuntament amb tothom que cerqui els mateixos objectius.

Els ponents tot just abans de començar el debat.

 

Per la seva banda, Yglesias va remarcar que el marc de la col·laboració entre totes les organitzacions religioses ha de ser «la democràcia i els drets humans», que va considerar com uns valors ètics «de mínims».  En aquest sentit, va remarcar que el camí a seguir és «obrir-se més, el diàleg amb el món i portar esperança» amb la finalitat que tots els responsables religiosos del barri acabin per compartir l’estima mútua. Riba va aprofitar la seva intervenció per demanar que tot l’afer religiós fos anomenat «de consciència» per integrar les persones que no formen part de cap religió tradicional i va fer una defensa aferrissada del laïcisme. Finalment, Akhtar va voler agrair l’acollida que la comunitat musulmana ha tingut dins del barri i va explicar algunes de les accions que estan duent a terme.

 

Aquesta primera trobada va comptar amb l’assistència d’un centenar de persones –un bon grup dels quals eren de l’església del Paral·lel– i es va tancar amb un torn obert de preguntes. Aquesta és la primera d’un seguit d’activitats que es clouran el proper dijous 5 de maig amb una xerrada de l’antropòleg Rafel Crespo del Centre d’Estudis Africans i Interculturals al local de l’església. Tota la informació sobre aquesta iniciativa pot trobar-se al web de l’Ajuntament de Barcelona.

Un centenar de persones van viure l'acte al Centre Cívic.
Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s